Barion Pixel

Rólunk

Bemutatkozás

UZINGER BORÁSZAT PICINY TÖRTÉNETE

A 2020-as évjárat fontos az Uzinger borászatnak, hiszen ifjabb Uzinger János ekkor vette át a borkészítést édesapánktól. Az első évét különlegessé tette hogy szeretteinek címezte a borokat akiknek hálával tartozik, továbbá az egyetlen évjárat amikor készült dűlőszelektált olaszrizling.

Édesapánk 2000-ben vett meg egy kicsiny pincét Alsóörsön egy agg bácsikától, aki bár imádta a területét, már túl idős volt a feladatok elvégzéséhez. Innen jött meg az ötlet és a kedv. Ezen szőlőket ki kellett vágatni ezért elkezdtünk további területeket vásárolni, de ez a 3 hektáros terület pincének és feldolgozónak is tökéletes. Először vásároltuk a lovasi területet, ahol olaszrizling és szürkebarát van telepítve, majd Balatonszőlősön a sóskúti területeket telepítettük be irsai olivérrel, olaszrizlinggel és sauvignon blanc-nal. 2020 óta Uzinger Jánostól gyermekei, név szerint ifjabb Uzinger János és Dóra vették át a borászatot.

Változatos talajtípusok jellemzik a borrégiót, amely kedvez a borok savtartalmának, érett és harmonikus tételeket eredményeznek. A borok gyümölcsösek, frissek, virágos illatúak, ropogós és kerek savgerinccel, közepestől magas alkoholtartalommal, könnyűtől a közepes testtel megalkotva, mindegyik száraz. Hatféle fehérborral és egy rozéval rendelkezik jelenleg a borászat, kétféle olaszrizlinggel, irsai olivérrel, szürkebaráttal, sauvignon blanc-nal és merlot rozéval.

Bor értékesítés

VÁSÁROLJON UDVARHÁZUNKBAN

Boraink a János Pince Udvarház nevű étteremben is kaphatóak.

János Pince

Rendezményszervezés

Szeretne Alsóörsön különleges rendezvényt foglalni? A Pincénél 10 főtől 50 főig bármilyen rendezvényt szervezünk Önnek, legyen szó csapatépítő tréningről, esküvőről, születésnapról vagy csak egy különleges alkalomról.